Не зная какъв е характерът на заплахата срещу Кирил Петков. Ако има някаква информация в Народното събрание, би било логично да е в Комисията за контрол на службите, която се оглавяваше от Бойко Рашков. Това каза пред Нова нюз кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

"Не съм ползвал НСО, и автомобили на парламента не ползвам. Автопаркът на парламента не работи, докато тече ваканцията за изборите и никой не може да го ползва", каза още той.

"Ролята на службите е и да разследват управлението. Ако те са подчинени политически на това управление – как ще разследват корупция в него? Никак", обоснова нежеланието на коалицията за смяна на ръководствата на специалните служби.

Политикът призова да се залага повече на професионалисти в МВР, а не на политически лица. Коментарът е по повод бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, около когото избухна скандал след изтекли снимки с баща си син, сочени за контрабандисти. Гаджев припомни, че кандидатурата на Коцев е била „лансирана от правителството на Николай Денков”.

Като председател на парламентарната комисия по отбрана Гаджев заяви, че страната ни трябва да използва новите технологии в своята отбрана, за да не изостава от световните тенденции в сферата.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление