Нелепо е някой да ни убеждава, че живеем добре, ако ние нямаме очи или сетива сами да усетим това. Но е също толкова нелепо някой да ни убеждава, че живеем по-зле, отколкото ние усещаме. Това написа във "Фейсбук" журналистът и общински съветник Симеон Колев.  

Целият коментар на бившия на тв водещата Мариана Векилска:

"Днес гледам основното заглавие на "Капитал" - "Загубеното десетилетие" и разбира се е посветено на управлението в този период. Преди десетина години, пак "Капитал" имаше заглавие "Защо нямаме магистрали" и бяха прави - тогава това беше основен проблем.

За мен, липсата на пътища дори беше цивилизационен разлом между нормалната държава и разградената държава. Десетина година по-късно и в голяма степен този проблем е решен. "Хемус" се строи, "Тракия" е готова, "Марица" е готова, а личните ми фаворити - на магистралата до Калотина ѝ остават 15-тина километра и ще е готова до края на годината, а на "Струма" ѝ остават около 25 километра.

Съгласен съм, че в последните десет години (и през които и да е десет години) е можело да се направи повече, много повече, но между категориите "всичко" и "нищо" има "нещо", "не малко" и тн. Да кажеш на нещото нищо е тенденциозно и просто не е вярно, защото всеки от нас е бил през тези десет години и е правил нещо.

През последните десет години ние имахме проблеми и предизвикателства, които преборихме и много от тях забравихме. Останаха ни и много предизвикателства и задачи в to do-листа. За тях са следващите 1,2, 10 или 100 години.

Искам да обърна внимание на една мантра, която ми писна да слушам. България продължава да е най-бедната и най-изостаналата държава в ЕС, не заради Борисов, Костов, или царя а защото така е заварена и винаги е била такава от края на 30-те години на миналия век.

Непростимото са го направили комунистите, които от прилично развита държава доведоха България до статута ѝ на най-бедната. Това е обективният факт, а сравненията с останалите в клуба на богатите са трудни и не са в наша полза.

Нелепо е някой да ни убеждава, че живеем добре, ако ние нямаме очи или сетива сами да усетим това. Но е също толкова нелепо някой да ни убеждава, че живеем по-зле, отколкото ние усещаме".

 

Днес гледам основното заглавие на "Капитал" - "Загубеното десетилетие" и разбира се е посветено на управлението в този...

Публикувахте от Simeon Kolev в Четвъртък, 13 май 2021 г.