Изключителен късмет споходи ловната дружинка на Сатовча в последните дни на тази година. Навръх Коледа бившият началник на Районен граничен сектор – Доспат Трендафил Влахов успя да повали с един изстрел 160-килограмов глиган единак.
По това време той и колегите му от Втора група ловували в местността Скрибина, намираща се точно на границата между землищата на Сатовча и Крибул и известна с древното тракийско светилище, пише struma.bg.

Два дни по-рано същата група била на ловен излет в местността Равния бук край общинския център. Опитните ловджии успели да повалят 4 прасета, най-голямото от които с тегло 130 килограма, отстреляно от Асан Странджев.Колегите им авджии от Първа група пък решили да опитат късмета си отново в местността Скрибина. Там те вдигнали сюрия от около 10 прасета и поразили две, тежащи по 80 килограма. Точни този път били мерниците на Атанас Даракчиев, Асан Чинджев и Димитър Трендафилов.

Ловджиите определиха последния си ловен излет като изключително добър завършек на календарната 2017 година и с надежда ще посрещнат Новата 2018-а. Те се събраха на малко тържество да се почерпят за голямата слука.