Бившият председател на столичния общински съвет Георги Георгиев очерта проблемите в Общината броени дни след изборите. По думите му работата е блокирана, а кметът Васил Терзиев е заложник на амбицията на Борис Бонев. Ето какво още написа Георгиев в личния си фейсбук профил:

Месец след изборите най-голямата политическа група в общинския съвет не успява да състави мнозинство. Работата на общината е блокирана, а кметът Васил Терзиев остава заложник на личната амбиция на Борис Бонев да е председател на съвета на всяка цена.

Вчера Борис Бонев направи показно на кмета Терзиев, показвайки как ако той не е кандидат за председател, няма да има работещ общински съвет. Това поведението на ПП-ДБ-СС е водевилно и щеше да е комично, ако не продължаваше заложническата криза на Терзиев.

Основният въпрос е кой е лидерът на спечелилата изборите коалиция – кметът Терзиев или съветникът Бонев? Дотук във вътрешната битката за надмощие надделява Бонев.

Надявам се кметът Терзиев като легитимния лидер, спечелил доверието да управлява столицата ни, да прояви лидерство и да покаже ясно кой води хорото и най-вече накъде. Решаването на лидерския въпрос в групата ПП-ДБ-СС е основополагащият въпрос за работата на новия кмет.

Първата задача пред кмета и коалицията му ще е да се определят политически - леви или десни са и така да осигурят на София стабилно управление с ясно мнозинство.

В борбата за постове и за разплащане на предизборните договорки, колегите не мислят за най-важното - хората и техните грижи, които сме избрани да решаваме заедно.

 Благодаря за поканата да гостувам на Ганиела Ангелова в Денят по Bulgaria ON AIR.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук