На 28.09.2022г. с архиерейски водосвет, отслужен от Велички епископ Сионий, игумен на Бачковската Богородична обител, бе отбелязано завършването на обновлението на Манастирското язмо, в избраното от св. Богородица убежище на Чудотворната и́ икона – местността Клувията, във времената на изпитание за вяра и народ през чуждоверското господство над българските земи.

И, както в онези усилни времена българският дух е надделявал върху им и е успявал да възкръсне отново и отново, благодарение на спомосъщесвувателната жертва, пред посветеното Богу, тъй и днес същото благословено усърдие дава своя плод на духовното лозе Господне, чрез дарителското посвещение на будните за Бога сърца!

Възстановяването на Аязмото стана възможно, благодарение на щедрата финансова подкрепа на г-н Кирил и г-жа Кремена Домусчиеви, избрали да положат и своята лепта в основите на българщината – светата православна вяра, съхранила народа ни и непоклатим крепител в битието му и днес!

Негово преосвещенство, Велички епископ Сионий, изрази дълбоката си благодарност и тази на всечестното манастирско братство, на семейство Кирил и Кремена Домусчиеви и им пожела добро здраве, успех в начинанията и непомръкваща сърдечна будност за гласа на съкровения Дух Господен!