Първата избирателна секция, събрала 60 заявления за гласуане в чужбина е в Гърция и конкретно в град Каламата, пише "Български новини".
Българите там се оказа крайно нетърпеливи и за 24 часа от отваряне на електронния регистър на ЦИК вече събраха необходимите 60 заявления за отваряне на избирателна секция, с което поставиха буквално рекорд!

И така първата избирателна секция в чужбина вече е сигурно, че ще бъде в град Каламата в Гърция. Българите в Гърция дават сериозна заявка за силно присъствие на предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Подаването на заявление за гласуване извън страната стартира, може да го направите сами директно на сайта на ЦИК или да изпратите писмено вашето заявление до съответната дипломатическа мисия (посолство, консулство) на Република България в съответната страна, в която желаете да гласувате!

Едно от условията за образуване на секция е да има поне 60 български граждани заявили желание да гласуват на съответното място! Крайният срок за подаване на заявления е 28 февруари 2017 г. След като попълните данните си, накрая отбелязвате държавата, града и съответното място, където искате да гласувате. Пример, ако желаете да гласувате в Атина в секцията на центъра за обслужване на българи, отбелязвате ул. Лиосион 21, ако желаете в Посолството, отбелязвате Атина /П/ и т.н.