Българските плодове и зеленчуци – лукс, студът ги уморил
Българските оранжерийни краставици поевтиняват с 3,6 на сто, до 1,86 лева средно за килограм, а на вносните цената намалява с 33,2 на сто до 1,35 лв./кг. Картофите поскъпват с 1,4 на сто и се търгуват по 0,74 лева за килограм на едро. Цената на пресните картофи се понижава с 20,8 процента до 1,94 лева за килограм. Морковите се продават по 1,11 лева за килограм. Зелето поскъпва и се търгува по 0,78 лв./кг на едро. Цената на зелената салата се понижава с 18 процента до 0,50 лева за брой. Репичките поевтиняват с 15,2 на сто до 0,56 лева за брой, съобщи днес.бг.
Ябълките поскъпват с 3,1 на сто до 1,34 лв./кг, а лимоните - с 0,5 на сто до 2,15 лева. Ягодите се купуват на тържищата за 3,23 лева за килограм. Кравето сирене се продава средно по 5,68 лв./кг, кашкавалът, тип "Витоша" - по 10,24 лв./кг. Олиото се купува на тържищата по 2,07 лева за литър. Каймата се търгува по 4,56 лева за килограм. Пилешкото замразено месо поевтинява с 1,1 на сто и се продава по 3,64 лева за килограм на едро. Захарта се купува по 1,56 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се повишава с една стотинка до 0,77 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,48 лв./кг. Яйцата се продават по 0,20 лева за брой на едро.
Последвайте ни
0 Коментара: