Обвиненият в 18 тежки престъпления Васил Божков направи поредния жалък опит да манипулира обществото от луксозния си палат в Дубай, където се укрива от родното правосъдие.

Беглецът пусна снимки от справки на сайта на НАП, които показват, че към момента, в който са правени той не е имал задължения към хазната, пише "Монитор".


И опиянен от развинтеното си въображение ги гарнира по традиция с обвинения към прокуратурата, че прекрачва правомощията си в разследванията срещу него, както и с косвен призив за подкрепа на партията на мафията, която реши да сформира, за да бъде разклатена държавата и катурната сегашната власт.

Цветомир Найденов потвърди бомба на БЛИЦ и излезе със страхотно разкритие

Само че в пореден пристъп на амнезия българският Ел Чапо, който на всичкото отгоре обвинява държавата, че с действията си спрямо него е лишила държавния бюджет от постъпления от бизнеса му в размер на 500 млн. лв. отново забрави за вече лъсналите факти и обстоятелства около наглото ужилване на хазната от негово страна.

Само преди броени дни пък шефът на "Ефбет" и основен свидетел срещу боса на "Нове Холдинг" - Цветомир Найденов, оповести подробности за схемата, с която натрупалия планини от пачки магураджия е ощетил държавата със 700 млн. лв., заради което самият той се сдоби и с обвинение от прокуратурата.

По думите на Найденов през 2013 година бившият зам.-министър на финансите и депутат от БСП Георги Кадиев е вкарал промени в Закона за хазарта, посредством които Черепа е успял да стабилизира монопола си и е съумял да “спести” на хазната въпросната колосална сума.