Скандалният модел Илиян Илиев, известен като Българския двойник на куклата Кен, застрахова лицето си за половин милион евро. Нетипичната застраховка е била направена във Франция, от популярна застрахователна компания. Така Илиев се нарежда до няколко световни знаменитости, които също са застраховали различни части от тялото си, пише novini.bg.

Сумата от половин милион евро е рекордна за подобна застрахова на нашенец. Илиян заслужил преференциалната застраховка с постиженията си като модел. Печелил е няколко национални и световни конкурси за красота. Парагвайско модно списание го постави на 37-мо място, в класация за най-красивите модели, в света за 2012-та, а година по-късно японско списание го определи като един от моделите с най-симетрични лица.

Благодарение на приликата му с куклата Кен, редица световни медии писаха за Илиев, което му донесе още по-голяма популярност. В страната името му е забърквано в любовни скандали с политици, както и с милионерския наследник Димитър Динев, макар модела да отрича твърденията на пресата. Последно бе свързан с плеймейтката Ася Капчикова, с която скандализираха виртуалното пространство, публикувайки снимки, в интимна близост, но се оказа, че фотосите били приятелска шега.