„Вила Ямбол” донесе единствения голям златен медал на Concours Mondial de Bruxelles за България. Страната ни остана седма по общ брой отличия с 58: един голям златен медал за Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014, 23 златни, 34 сребърни. По-добрата новина е, че отвяхме конкуренцията с вино, което може да се намери на цени от 7-8 лв и победи с вкус и качество много по-скъпи конкуренти от целия свят. 58% от наградените вина са в ценовата категория до 15-16 лв.

Concours Mondial de Bruxelles е известен сред познавачите като „Световното по вино”. Това е единственият пътуващ конкурс в Европа. Тази година се проведе във Валядолид, Испания. Голям златен медал се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Резервата Каберне Совиньон 2014 г. спечели авторитетното жури с наситен рубинен цвят, с букет от горски плодове на нос и лека канела и ванилия, но най-вече с хармоничния си и балансиран вкус с апетитен финал. Това е вино, което остава траен спомен и се комбинира отлично с паста, пица, пернат и едър дивеч, свинско, агнешко, говеждо, колбаси и твърди сирена, категорични са експертите. Гроздето се отглежда в Тракийската низина - втората най-добра винена дестинация за 2017 г. според Wine Enthusiast. „Вила Ямбол” спечели още три медала на конкурса. Със златни медали бяха отличени Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, както и Villa Yambol Мерло Резерва 2014, а със сребро наградиха Kabile Розе 2016.

"Вила Ямбол” носи титлата най-старата изба в Южна България. Работи както с познати и обичани сортове по света, така и с типично български: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. Гордост за „Вила Ямбол” е и фактът, че първата мускатова ракия в България е дестилирана именно там. Избата продава вина и ракии в над 20 страни от 4 континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др.