Столичните улици и булеварди из центъра пустеят и явно все по-вече хора са решили да послушат Националния оперативен щаб и правителството в препоръките да си останат по домовете, ако имат възможност, за да се спре разпространението на заразата с коронавирус.


БЛИЦ припомня, че в петък ситуацията из центъра на София не беше такава. Улици, паркове и булеварди гъмжаха от хора, които явно не взеха насериозно обявената извънредна ситуация.


След емоционалната реч на шефа на Националния оперативен щаб - ген. Венцислав Мутафчийски, а отчасти и с развалянето на времето към днешна дата жителите на столицата спазват разпоредбите.


Въпреки пустеещата София около „Пирогов” дебне голяма опасност.

На една от улиците до лечебното заведение могат да бъдат забелязани употребявани маски и ръкавици, които са изхвърлени. От другата страна на сградата пък всеки може да види контейнери отново пълни с подобни неща.

Веднага изниква въпросът дали тези употребявани маски и ръкавици може да са носени от лекар, който е общувал с някой от болните с коронавирус?

БЛИЦ призовава хората да не докосват такива неща, открити на улицата. Спазвайте мерките, огласени от правителството – пазете дистанция от хората, стойте си вкъщи, ако можете, и спазвайте висока лична хигиена.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ