Днес трябва да бъде направена аутопсия на тялото на Ангел Христов, който заедно с Пламен Галев беше обявен за международно издирване. Очаква се резултатите от нея да хвърлят повече светлина върху обстоятелствата около мистериозната смърт на бившата барета.

Както БЛИЦ съобщи, според първоначалната информация Христов се е завърнал тайна у нас от ЮАР и е починал в именито си в село Ресилово.

„Новината се разбра от медиите. И аз бях меко казано изненадана“, каза пред Нова телевизия кметът на Ресилово Мариана Доцина.

Тя заяви, че на нея лично никой не ѝ е съобщавал за смъртта на Христов: „При мен не е подадена такава информация. Само бе казано, че лицето е починало“.

Относно различните версии, които се проверяват – че Христов е минал границата заедно с  група бежанци или че у нас е вкарано тайно тялото му след като е починал, тя посочи: „Няма никакви доказателства за нищо, в случая“.

„Не съм го виждала. Не е имало повод да разговарям, да видя лицето“, каза още Доцина.

По отношение на къщата на Христов в Ресилово тя заяви: „Всичко е нормално и спокойно. Когато се е налагало да мина да там, защото е имало проблем на улицата, всичко е било съвсем нормално. Не съм видяла някакво движение, някакво напрежение“.

По думите на отец Георги Паликарски, който е известен с това, че е приближен на Братя Галеви, Ангел Христов е издъхнал в ръцете на съпругата си, което е доказателство, че не става дума за насилствена смърт.

Той посочи още, че Галев и Христов са му се обаждали докато са били издирвани, „пращали поздрави“ и го призовавали да се помоли за тях. По думите му, тя били „добри християни“.

Антонио Якимов, свидетел по делото срещу Братя Галеви, заяви от своя страна: „Съмнявам се, че е той. При тях всичко е съмнително“.

„Но да се прибере, човек с толкова пари, да се прибере и да почине вкъщи…“, коментира той и припомни, че давността по обвиненията, които са им били повдигнати, изтича през 2025 г. и тогава те спокойно биха могли да се върнат у нас.

„Едва ли има логика да се прибереш и да тупнеш в собствената си къща ей така“, каза Якимов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук