Близнаците от Цалапица се отказаха от това да обжалват мярката си за неотклонение и заявиха, че предпочитат да останат в ареста. Причината - страх от лична саморазправа в селото.

Те са обвинени в лично укривателство за жестокото убийство на Димитър Малинов.

"Искаме истината и ще се борим докрай, за да я научим!", заяви пред журналисти майката на зверски убития Митко - Атанаска Бакалова.

Около 100 души да се събрали пред Съдебната палата в Пловдив, за да настояват за истината и за справедливи присъди за издирвания за убийството Рангел Бизюрев и за близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Протестът ще остане известно време пред съда, след което ще се пренесе пред сградата на прокуратурата. 

"Ще продължим с протестите, докато постигнем целта си.  Искаме всички да ни чуят, да се предприеме нещо. Повече не трябва да има разплакани родители. Трябва да има законови промени. Трябва обвинението към близнаците да се промени. Оставиха Рангел на свобода в България, след което да избяга, а близнаците тръгнаха да се покриват", коментира почернената майка. 

Тя посочи, че хората от селото разполагат с много информация, свързана с убийството и виновните лица, като отправи апел към тях да разкрият какво знаят. 

"Искаме истината да се знае - защо Рангел избяга, защо беше укриван? От самото начало  близнаците заблуждаваха всички със скалъпена версия, която вече започва да издиша. Упреците ми са към полицаите в Стамболийски", посочи е майката Атанаска Бакалова. 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук