Пак ще пиша за Орбан, защото приключи срещата на върха в Унгария за демографска политика. България е държавата в СВЕТА с най-бързо изчезващо население, ние от целия свят най-много имаме нужда да следим тези събития, да имаме наша политика по демографията и да обсъждаме този въпрос 24/7/365. Това пише Виктор Блъсков в личния си Facebook профил. 

Ето какво допълни той:

"България нямаше представител на срещата в Унгария за демографска политика, доколкото знам.

Орбан идва на власт през 2010 и заварва Унгария с 1.2 раждания на жена - най-ниската в Европа. Абсолютно критични нива, които освен това дават на либералите още повече гориво да подкрепят възможно най-много миграция.

Днес раждаемостта на Унгария е 1.6. Малко над средното на Европейския съюз, дори. Е, още е твърде ниска, но това е невероятен успех. И ето една интересна сметка - България има също около 1.6 раждания на жена. Не само това, ами миграцията спадна и вече не губим население от напускане. Тоест, ако имаме смелостта да следваме примера на Орбан и Унгария, с малко късмет имаме реален шанс до 2035-та да стигнем заветните 2,1 раждания и България да тръгне нагоре. Във всеки аспект, защото демографията е всичко.

Дори имаме предимство пред Унгария - докато те трябва да измислят целия този процес и да се учат в движение, ние вече можем да видим директно успешните и неуспешни политики. Можем да видим ефекта от масовото строене на ясли в Италия, на мерките във Франция, на идеята на Полша за 120 евро за всяко дете след първото на месец.

Едното, което не можем да правим, е да седим на едно място. Това е проблем, който с времето се влошава и с него всичко друго се влошава.

Не е приятно, че нямаме време, но - ето го колко му е. Един Орбан и малко смелост."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук