Премиерът ми каза да не се предавам. Още вчера съм декларирал на премиера, че във всеки един момент мога да подам оставка. Като гледам публикации в медии, това си е като малка организирана престъпна група. Това са схемаджии". Това коментира министърът на културата Боил Банов в ефира на Нова телевизия по аферата "Ало, Банов съм".

Този човек Ангел вероятно притежава огромна колекция от записи, с която рекетира", заяви Банов.

"При мен той действа през трети хора. Идват хора в министерството и казват, че Иво Костов и Ангел Ангелов "ще ви унищожат". 

Вежди Рашидов знаеше. Този запис е подправен и е глупост. Прокуратурата ще го гледа и ще каже, но е нагласен. 

Елена Йончева сега не знае сега какво да прави. Това е страшна помия. Обяснявам се за нещо, което е подхвърлено от едни престъпници.", каза още министърът на културата.

"Иво Костов се занимава с проекти, той е посредник. Това е най-гадният рекет. Подписът им не стои никъде. Вежди Рашидов имаше съмнения за манипулирани проекти, но те много трудно могат да бъдат доказани.

БСП и Елена Йончева взеха от едни изнудвачи една помия и л*йна ми я хвърлиха. Защо на мен, защото е идеално. Жална ни майка, ако така ще печелят избори и така ще управляват държавата", разкри Боил Банов.