Депутатът от БСП Александър Симов също коментира случая с културния министър Боил Банов и разпространения от Елена Йончева запис, уличаващ го в корупция. На профила си във Фейсбук той заговори за "етична разруха с размерите на атомен взрив".

Ето какво пише Сашо Симов:


"В записа на Боил Банов не ме удивлява чак толкова очевидната корупция. Тя е просто потвърждение на нещо за което всички подозираме и даже знаем. Отвратителното е нивото на моралната поквара, която цари в кабинета на един министър, изразена в неговия призив: "Няма да се продавате за жълти стотинки" и циничната шега веднага след това: "Само за милиони". Знам, че управлението на една страна не е манастир, не можем да очакваме да си говорят с речника на Тома Аквински, но тук имаме пример за етична разруха с размерите на атомен взрив. Те са във властта, за да се продават за милиони. Не може, а и не бива да приемаме това за нормално.

Да приемаме този език. Защото не се ли възмутим от него, значи приемаме всичко - схемите, суджуците, дриймтимовете, набиващата се на очи некадърност и безумната алчност. Това е продължение на "Кумгейт" - имаме рентгеновата снимка на власт, която смята, че е нормално да краде, която е опиянена от финансовия си просперитет и вече не може да види нищо ненормално в него. Една армия от георгихаризановци да пуснат, ГЕРБ не могат да прикрият тази своя нечистота. Заради това им предлагам и слоган за изборите: "Ние не се продаваме за жълти стотинки. Ние се продаваме за милиони"..."