Премиерът Бойко Борисов е в Родопите, той шофира джипа си на поредната обиколка, този път във Велинградския регион, село Грашево. Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Ненков. По пътя натам министър-председателят разсъждаваше на глас.  

"Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде. Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от "Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е", призова Борисов.

Премиерът бе посрещнат с бурни ръкопляскания и викове "Бойко, Бойко".

"Цветанов и той не е идвал в този район, само вие сте били тук. Идвали са други хора, но вие сте единственият, който докосна хората",  обърна се към Борисов един от жителите на Грашево.

С помощта на правителството е оправен пътят към селото, осигурен е и автобус за учениците.

"Много сме благодарни и на министър на образованието и него искаме да го видим, за да му благодарим лично. Той много ни помогна с децата и автобусите", казаха местните. 

Хората настояха премиерът да дойде и на откриването на пътя, когато е готов и го поканиха и сега да го почерпят, но той издаде тайна за зам.-министър Нанков.

"Сега съм взел Нанков, който се ожени тайно в четвъртък и няма да се бавим", каза Борисов. 

Нанков и половинката му трябваше да сключат брак през месец май, но заради пандемията от коронавирус явно бракосъчетанието е било отложено.  

Хората им обясниха, че всички в селото и наоколо са българомохамедани, но не се делят и гласуват за ГЕРБ. 

Премиерът се обърна и към пенсионерите, дошли да го поздравят. "Взимате ли 50 лева към пенсиите? Да? Е, кажете едно "Добре е!", че ме питат къде отиват парите... еми ето къде отиват – при хората", отсече Борисов.

В регионите на ДПС сме направили много. Това не е само, където има кметове на ГЕРБ. Не ги делим хората", каза още министър-председателят.

Той посочи, че ГЕРБ е направила много в смесените региони и в тези, където има мюсюлманско население. "Ако не видят, че държавата България е тяхната, ще дойдат и ще ще ги вземат за един ден. За това го правим. Не да ни викнат "Браво", а да видят, че ги обичаме, че сме един народ", изтъкна още Борисов.

На хората от благоевградското село премиерът Борисов каза, че политиците имат вина, че по география не са учили много. Министър-председателят увери, че си записва селата и че правителството предвижда да се отделят в нова програма един бюджет 50-100 млн. лв. именно за инфраструктура.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!