Първо трябва да ти благодаря за речта ти на български в София - завинаги спечели сърцата на българите. Това каза премиерът Бойко Борисов на Доналд Туск на съвместна пресконференция в Скопие. Преди това Туск също изрази благодарността си към Борисов.

"Знам колко си зает и колко е трудно да направиш всичко това във Варна и в София и да си толкова добре подготвен", продължи Борисов. "Искам да поздравя целия политически елит на Балканите, че усетиха, че сега е моментът да се придвижим напред. Като започнем от Гърция и Румъния до Словения. Така че аз ти благодаря, Доналд", каза премиерът.

"Тук също така и аз искам да кажа - на нас, може би дори на мен, че успяхме да запознаем Европа с факта, че без Балканите не може да има стабилност и спокойствие нито в региона, нито в Европа", заяви Туск. "Може би ние с теб не сме дипломати по природа, но въпреки това вярвам, че успяхме да постигнем много, особено ти", допълни той.

"С твоята упоритост как бързо научи английския, как говори на български в София, убеден съм, че можеш да направиш една реч за целите Балкани. С малко повече усилия ще научиш и останалите балкански езици", похвали го Борисов. "И може би ми остава доста повече да се напъна за китайския и японския", пошегува се Туск. Борисов участва в срещата на лидерите на страните от Процеса "Бърдо-Бриони" и е специален гост на разговорите заедно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.