Премиерът Бойко Борисов откри правителственото заседание с коментар на поздрава от САЩ за вече одобрената от парламента и обнародвана в "Държавен вестник" сделка за покупка на изтребителите F-16, предаде Нова тв. 


Борисов заключи, че постигнатото винаги се оценява, благодари за усилията на всички и се похвали, че българската армия такова нещо не е виждала.

Войската ни дочакала модерното въоръжение цели 28 години след промените, след като все още е "въоръжена със старите руски оръжия", отбеляза Борисов.

"Видяхте съобщението на департамента. Това, което излиза от департамента на Щатите, го четат всички", похвали се той. 

"Никой не би си позволил да си помисили, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм и каквото и да било", посочи премиерът.

"Въпреки враждебната среда, в която работите, ви поздравявам за куража, силата, търпението", обърна се той към всички министри, съпричастни към сделката.

 

"Така че, изтърпяхте много", благодари той за усилията, като на първо място посочи военния министър Красимир Каракачанов. Вицепремиерът обаче отсъства от заседанието на МС, защото е на лечение, стана ясно от думите на премиера.

"Оценката на Департамента на САЩ мисля, че е достатъчно ясна", повтори министър-председателят преди заседанието на МС.

"Съжалявам, че нашите партньори вдясно не ни защитиха", вметна Борисов по повод атаките от левицата срещу сделката.