Няма нито лев за пътища, културен или православен туризъм в актуализацията на бюджета. Днес е хубав празник, но излизат неща – за прикриване на убийства. Още чакаме Рашков да каже кого сме подслушвали и кои хора сме яли. Това каза бившият премиер Бойко Борисов, който запали свещ за здраве в Кръстова гора на Кръстовден.

И добави: "Превърнаха парламента в слуга на Румен Радев. Лъжат пенсионерите за два-три месеца, че ще им вдигнат парите. Чудовищна контрабанда на всичко върви. Хърватия се учеше от нас, София беше столица на Балканите и освен ГЕРБ няма друга дясна партия, която да говори за еврозоната. Месеци на хаос, безвремие и нищо“.


По повод името на кандидат-президента на ГЕРБ Борисов заяви, че има време, а и „още се шикалкави с парламента“.

Борисов в Кръстова гора


Чакаме вече трети избори Бойко Рашков да каже какво сме подслушвали. Превърнаха парламента в място за лични вендети. Чудовищна контрабанда на всичко в момента върви. Месеци на хаос, безвремие и нищо. Искам едно нещо да се покаже, което е свършено от това правителство - аз не го виждам. Цените вървят отгоре. За разлика от всички останали ние показваме направеното, коментира Борисов.

Изборите са предрешени. Не машинното лъже, а след това стават лъжите. 99.2% от гласовете на изборите преброиха за ден, а 0.8% за три дни, добави той. Да сме здрави, пък все ще се преборим някак, каза още бившият премиер. 

„Преди години благодарение на г-н Борисов ние получихме частицата от Божия кръст, лично той я донесе и дари тази велика светиня. Кръстът е символ на християнската вяра“, заяви митрополит Николай.

„От името на Божия народ на Пловдивската епархия сърдечно ви благодаря за добротворството, което направихте и за целия християнски народ и за този манастир, защото десетки хиляди идват да просят изцеление. Вие създавате удобства не само за тези, които идват да се молят, но и за тези, които живеят тук, защото като министър-председател отпуснахте средства, за да се създаде манастирски корпус. Много хора ще се молят за вас и ще ви помнят всякога“, каза митрополитът и пожела здраве на Борисов.

„В следващия бюджет ще искаме всичко да е ясно заложено, защото на празници всички идват“, каза Борисов.

Митрополит Николай отчете, че ремонтираният път е станал много добре, защото преди това е бил опасен. „Не можеше да се разминат две коли, камо ли два автобуса. Има време и другото ще направите“, допълни още митрополит Николай.

Борисов пък определи мястото, което се строи в момента като „българския Атон“.

 

Борисов в Кръстова гора

„Надявам се, като сте идвали тук, да сте видели новия път, удоволствие е да се движи човек. Мисля, че което поехме като ангажимент, сме го направили, разбрах, че са се спрели пътя за Молдовския манастир, не знам какво им пречи манастирът“, заяви Борисов пред журналистите.


"Нека се възползваме от пристсвието на Владиката - да ни пожелае още веднъж да сме здрави", добави той и заключи, че някои хора ходят на храм-паметника "Александър Невски" само да се показват хората.