За да може колегата Рюте да се успокои, той трябва да види действие, не декларация. Ние затова няма да я подкрепим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум на Младежи ГЕРБ във Враца.

Той добави и че в името на това да има правителство, може да се подкрепят и другите мандати.

„С удоволствие оставаме в техния мандат, може и с третия. За България е важно за кратко време да определим, за да може кредитите поне да изтеглим, ако щете“, каза той.

Борисов: По-добър премиер от мен няма ВИДЕО

Борисов коментира и пенсиите. По думите му изкривеният модел, който е приет, е довел до това, че има пенсии по 3400 лв., докато работещ човек взима 1000 лв.

„Защо не са си резервирали места за танкерите. И защо частна компания е резервирал слотовете за 2023-а. И Петков е знаел, защото са го предупредили. Сиреч всичко, което казва служебният министър на енергетиката е вярно. И сега нямаме стоянки. Частник от името на България е резервирал. Сега ще ни го дава с 30% по-скъпо.

Като погледна тройната коалиция, тя бе златна, да направим коалиция с нея сега. Какво след нея дойде.

Вариант Б - неутрален човек, който да мине, да направим споразумение, без значение в кой мандат. И този документ, не, че не могат да се изметнат, но да не могат да кажат: „Те ни свалиха, както направиха със Слави Трифонов“, каза Борисов.

Парадоксът е, че по-работещ парламент не сме имали.

Ако има как, както казват колегите от ДПС, да монтираме едно правителство, и с тези плаващи мнозинства, да се случат всички добри неща“.

Борисов коментира и служебния кабинет: „Не да обвиняваме Радев, той това е избрал и както каза - който не е доволен, да си избере правителство“.

По думите му Кирил Петков е ненаситен за власт. „Слави Трифонов правилно го каза - той властта я разбира еднолично, той да е цялата власт, той да е и свидетел и арестуващ. Разбирате ли парадокса: Свидетелят да се хвали, че е арестуващ. Това е върховенството на закона, както го разбира Христо Иванов и ДБ. Затова се лепят за ПП-тата. Аз съм убеден, че те се бунтуват на всичко, което са направили“, каза още Борисов.

Той попита и журналистите: „Кой сега е главен секретар? Кажи му името, не го знаете. Аз като главен секретар имах повече власт, отколкото като премиер. Мен ме пращаха където има протест - там. Защото аз отивах и протестът почваше да се снима с мен“, каза Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук