Днешният тържествен парад в чест на Деня на храбростта и Българската армия придаде на столицата истински празничен облик. Наред с пищната програма, в която родната армия показа най-доброто, с което разполага като въоръжение и бойци, еуфория в хората предизвика и появата на премиера Бойко Борисов.

Малко след като официалната част приключи, десетки се наобиколиха министър-председателят, за да си направят селфи с него. Борисов не отказа на никого снимка за спомен и по традиция най-много се зарадва на малките деца.


 

"Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия! Поздравявам всички достойни българи за службата им към родината, на всички смели момчета и момичета, които пазят небето, морето и границите ни, написа премиерът във фейсбук страницата си, където публикува и селфитата от днешния ден. И добави:

"Радвам се, че си изпълнихме обещанието за празника да бъде възстановено Военновъздушното училище „Георги Бенковски”. Правителството ще продължи да подобрява материалните условия за военните, като предстои да отпуснем около 2 млрд. лв. за нова военна техника, която ще бъде на най-високо световно ниво.

Днес почитаме и Свети великомъченик Георги Победоносец. Честит празник!".