Кървавият бос Васил Божков - Ел Чапо пусна своя спецотряд от жени ултраси да правят безредици и побои на барикадите в София. Жените освен че са от агитки, но и повечето от тях тренират карате, кикбокс, ММА. Това пише в. Монитор.

Кадри, разпространени от МВР вчера, показват как тренирани жени изтръгват пейки и ги слагат на барикадите, носят ги наравно с мъжете, влачат тежките над 50 кг кашпи и помагат наравно с ултраси с шалове през устата и шапки на главите във вдигането на барикадата на Орлов мост.

БЛИЦ припомня, че вчера шефът на СДВР Георги Хаджиев пък обяви на извънреден брифинг, че са установени и 15-20 лица ултраси, както и други, на които са били раздавани вериги и бухалки.

„След като на 7 август около 4.30 часа СДВР мирно и спокойно възстанови конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на София, през изминалата нощ бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданският мир“, заяви Хаджиев.

Както вече стана ясно, кървавият Ел Чапо, който се е съюзил срещу държавата с авера си по съдба Цветан Василев, ограбил 5,6 млрд. лв. от КТБ и духнал в Сърбия, е да окървавят метежа, за да се стигне до подаване на оставка на легитимно избраното правителство, а после да има служебен кабинет и да се опорочат и манипулират изборите.

В схемата се включи ударно и президентът Румен Радев, който повтаря като папагал ара опорките на кръга „Капитал“ на подсъдимия скандален бизнесмен Иво Прокопиев.

Освен това и в изнесените от прокуратурата записи на телефонни разговори Ел Чапо сам признава, че Радев е фигурант, ще го съветва кого да сложи в служебния кабинет, както и че е готов да даде поне 20 000 лв. за метежите, оказа се сега за ден. Самият президент пък призна, че вече е готов с поставената му задача от задкулисието - за служебния кабинет.

Още преди полунощ в петък ултраси и платени провокатори се отправиха към Орлов мост. Започнаха да изкорубват пейки, да влачат кашпи, от които издигнаха барикади. В същото време се опъваха нови палатки - еднакви, които вечерта бяха допълнени от още, но решени в син цвят. Беше задържан и мъж, в който беше открита бухалка.

Вече около полунощ пейките и кофите бяха завързани с дебели синджири, предварително донесени от хора на „Отровното трио“ Минеков-Бабикян-Хаджигенов, които през целия ден призоваваха да се готвят протестърите срещу тези „уроди“ полицаите.

„Служителите на СДВР установиха груби хулигански и вандалски прояви от страна на незаконно протестиращи лица, чиято кулминация бе в района на Орлов мост. Те се изразяваха в къртене, преместване на кофи за боклук, обръщането на пейки и изграждането на барикади.

Различни групи протестиращи складираха на Орлов мост камъни, павета и бутилки с цел да бъдат използвани като боеприпаси срещу органите на реда и закона“, разкри шефът на столичната полиция Георги Хаджиев.

Жив щит от момичета
„Относно подготовката и намеренията на тези лица да окървавят центъра на столицата свидетелстваше и начинът на барикадиране, който блокира дори преминаването на линейки до района. Неформалните лидери на барикадата даваха указания на присъстващите на място жени и момичета къде да застават, за да бъдат евентуално използвани като жив щит.

Сензационни СНИМКИ показват как Мая Манолова и Христо Иванов обслужват Черепа

Сред същите неформални водачи имаше лица, които от началото на протестите призовават през ФБ, че е време „да полетят паветата“, разказа още Хаджиев.

По думите му велосипедисти с радиостанции обикаляли из широкия периметър на района, за да информират водачите на барикадата за действията на полицейските служители.

„Целта на всички тези провокации и мероприятия бе да предизвикат физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста. За нас за разлика от всички тези лица това не е война“, отсече шефът на СДВР.Хаджиев допълни, че заради повишения риск да пострадат хора, сред които жени и момичета, ръководството на СДВР е намалило броя на полицаите.

„Отново, както на 7 август сутринта, в подходящи условия и време да предприемем съответните мирни действия по възстановяване на конституционния ред в столицата“, предупреди Хаджиев.

Думите му, че ще махнат блокадите, буквално взривиха метежниците на Божков и те започнаха масово да се подготвят за война.

„Отново искам да призова - политическите лица, представители на държавни институции, организаторите на протестите - да спазват законно установения ред. Нека гражданите протестират, но не за сметка на гражданския мир и при нарушаване на правата на всички столичани и гости на града. Призовавам и вас - представителите на медиите, да не позволявате през средствата за масово осведомяване да се насажда напрежение чрез фалшиви новини, да се търсят сблъсъци. Ние няма да го допуснем. Наясно сме, че крайната цел на внимателно подготвените мероприятия на Орлов мост беше именно това - да бъдем обвинени в полицейско насилие, а тази теза да бъде тиражирана в европейски и световни медии“, допълни Хаджиев.

Той увери, че СДВР ще възстанови нормалния ритъм на живот в столицата.

„Барикадите ще бъдат премахнати. Все още се надявам, че тези, които организират всичко това, ще го направят доброволно. Но искам още веднъж да подчертая - не противопоставяйте протестиращите на полицията. И нека бъде ясно - отговорността за всичко оттук нататък ще се носи от нарушителите на законовите разпоредби. Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му“, приключи Хаджиев.

Отровният Минеков за полицаите: Очаквайте удар от уродите
Велислав Минеков, който е един от „Отровното трио“, обслужващо Васил Божков, излезе със скандален пост във Фейсбук, който разкрива отношението на протестърите към закона и институциите. „До два - три часа очаквайте удар от уродите! Хванете се за ръце и не позволявайте да бъдем разделени.

Бъдете плътно един до друг. Няма сила, която може да арестува плътна маса от протестиращите. Не разрешавайте да бъдем арестувани един по един!

Всеки заведен в полицията да пожелае адвокат. Няма в държавата място, където могат да арестуват всички от протестиращите. Ще ги изметем!“, призова той в петък, когато се вдигаха барикадите от ултрасите и женския спецотряд на Ел Чапо. Незабавно по команда по всички спортни затворени групи на ултраси беше споделен постът на Минеков и на Орлов мост заприиждаха маскирани лица, познати от мелетата по стадионите.

Под призива му беше публикуван и коментар от потребител Константин, който гласи: „Колко пари взе да мътиш главите на младите бе, дърт КОМУНИСТ. Ти и твоите 2 дружки сте подклаждачи към гражданска война. Само че като започне, да не избегате зад граница и да си зарежете хората тука? Червен изрод, когато свърши всичко, се крий някъде по-добре, мухъл... Твоята верица номенклатурна“.

МВР опроверга Иво Мирчев с видеозаписи
Корпулентният слуга на Пинокио с брутална измама във Фейсбук

Корпулентният слуга на Христо Иванов - Иво Мирчев, излезе вчера във Фейсбук с пост, който е буквално нонсенс и откровена лъжа. Той обвини шефа на СДВР, че лъже и нямало нито бутилки, нито павета.

Ако имало, МВР да извади записи. Тъй като обаче това беше сторено половин час по-рано, а корпулентният слуга на Пинокио не беше видял, се оказа в брутално неудобна ситуация - да лъже, докато видеото показва съвсем обратното, както и жени как къртят пейки и ги влачат, по-яки от мъжете.

Малко по-рано вместо сам да се вдигне и да иде да варди барикадите, корпулентният поиска и подкрепление срещу полицията, тъй като по негова информация идвали бусове от Пловдив и Пазарджик. След брифинга в СДВР обаче стана ясно, че полицаите дори са намалени до минимум, което беше поредното за няколко часа излагане на Мирчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!