Братът на мистериозно изчезналия в Перник Емил Боев сподели любопитно видео в профила си във Фейсбук. На кадрите е запечатан Емил, който изненадва приятелката си със закуска. 

"Дори и аз не ги бях виждал тези видеа, няма да крия, мой пропуск като негов брат, но сега в 11-ия ден от неговата липса, всичко което виждам ми стопля душата и ми казва "колкото трябва"", признава Мартин. 

Младият мъж добавя, че е готов да събере на едно място всички радиестези, астролоз, където те да обменят информация, "и когато дружно намерят една локация да идем да я проверим, но когато 40 човека на ден ти казват 40 различни неща е трудно да се разбере какво се случва".

Ето какво сподели още той по повод 11-ия ден от издирването на Емил: 

Здравейте,

11 ден от търсенето на Емил. Борим се в планината с доброволци, работим с полицията за сигналите които се пращат и се струват достатъчно валидни.

Най-тежката за мен част вече усещам как започва и това е търпението - търпението на органите на реда да намерят нещо което ние като доброволци не можем, надеждата че нещо сме изпуснали, нещо не сме могли да вземем.

Нарочно не казвам чакане, защото никой не е спрял, и никой няма да чака.

За мен лично вярата и непоколебимата надежда е че Емил е жив и здрав, и каквото и да стане ще се върне при нас за една много голяма лекция от мен - това ме държи, това държи и всички доброволци.

По темата с радиестезите, астролозите и всички неконвенционални методи имам няколко къси думи - абсолютно съм съгласен да направим едно общо място където всички тези хора да обменят информация, и когато дружно намерят една локация да идем да я проверим, но когато 40 човека на ден ти казват 40 различни неща е трудно да се разбере какво се случва.

Още по-къс ми се иска да съм за 0,1% от хората които просто развиват неверни теории, от това че аз самия съм му направил нещо, до още по-фантастични сценарии - моля ви, не махайте фокуса от брат ми, не насаждайте излишни мнения като нямате достатъчно информация да ги подкрепите - въпреки това че не спирам от ставане до лягане, специално ще обърна внимание да ви обясня всичко нужно за да видите защо аз така мисля и действам. Съобщенията са ми отворени.

За край ще използвам трибуната на моя профил, която би била нищо без всички тези 99,99% хора които я издигнаха за да продължа да ви показвам най-ценното в моя профил - Емил и това какъв човек с голямо Ч е.

Дори и аз не ги бях виждал тези видеа, няма да крия, мой пропуск като негов брат, но сега в 11-ия ден от неговата липса, всичко което виждам ми стопля душата и ми казва "колкото трябва".

Това с кафетата е как изненадва приятелка със закуска, в коментарите има още видеа със специални моменти.

Малко по-късно, с нова публикация в профила си, Мартин Боев съобщи, че доброволците спират с обходите в делничните дни. "Идеята ми е на този етап да направим уикенда пак един ударен обход, с график, с ясен маршрут който ще постна тук и в групата и с ясна комуникация. Ще ползваме тези делнични дни за да измислим къде точно, и по какъв начин, като веднага щом е ясно ще се постне в групата за да се дообсъди.

Засега ще останат няколко човека на терен, за да са на бърза реакция, както съм и аз, за сигнали подадени през телефона или до мен", уточнява той. 

Мартин е категоричен, че това не означава, че се отказва. "Просто за мен е много важно да го правим ефикасно и смислено - аз се моля и надявам да не е навън по тези времена, нито пък вече имаме някаква критична индикация че е.

Моля ви, ако някой има предложения, мнения и критики, нека са тук отдолу за да можем ясно да разберем как да направим цялото нещо по-добро, което е най-голямото ми желание", пише още той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук