Училището за бременни и бъдещи родители на УМБАЛ „Пълмед" - Пловдив възобновява своя присъствен безплатен курс от лекции на 7 март.

Всеки четвъртък от 14:00 часа различни лектори от медицинския комплекс ще дават на бъдещи и настоящи майки и татковци съвети и препоръки в областта на акушер-гинекологията, неонатологията, педиатрията, анестезиологията за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете.

При откриването на лекционния курс началникът на Отделението по АГ д-р Горан Радински, ръководителката на Неонатологията д-р Мария Търнева и д-р Златка Вълчева, педиатър от същото отделение, ще направят обзор на темите, които ще бъдат обсъждани през този семестър.

Първата лекция ще бъде представена от АГ-специалиста д-р Милен Карагеоргиев, един от модераторите на курса, и ще бъде посветена на темата „Нормална бременност: развитие, диагноза, продължителност, промени в майчиния организъм, женска консултация". В училището бъдещите майки ще могат да упражняват редица техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес.

С помощта на специална кукла-бебе ще се демонстрира как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.

Лекциите ще се провеждат в зала „Хипократ" в ДКЦ „Пълмед", Пловдив, на ул. Перущица 1A. Желаещите да участват в курса трябва да се запишат предварително през платформата Superdoc.bg:

https://superdoc.bg/lekar/uchilishte-za-bremenni-i-roditeli-dkts-palmed

или на тел. 032 607 300. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук