Д-р Пискова обясни как трябва да се храни човек с гастрит
През есента и зимата да се консумират варени, печени или задушени храни, а не пържени или панирани
Гастритът и язвата на стомаха са много масови и мъчителни заболявания, които често се обострят без предизвестие. Как да се лекуваме, обясни д-р Павлина Пискова.
Визитка
♦ Д-р Павлина Пискова е част от екипа на Отделението по гастроентерология на УМБАЛ "Пълмед" от 2018 г. Тя е завършила медицина в Медицинския университет в Пловдив.
Придобила е две медицински специалности - през 2005 г. по вътрешни болести, а 12 години по-късно и по гастроентерология.
В началото на кариерата си работи като участъков лекар в селата Храбрино и Три водици, а след това 12 години е ординатор в Отделението по гастроентерология на МБАЛ "Пловдив".
♦ Има сертификати по конвенционална абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури (първо ниво), по конвенционална гастроинтестинална ендоскопия с биопсия (първо ниво) и по интервенционална гастроинтестинална ендоскопия (второ ниво).
Последвайте ни
3 Коментара: