Брутална шега взриви мрежата след катастрофата днес с омбудсмана Мая Манолова. Колаж с английската кралица предизвика вълна от смях в интернет.

БЛИЦ припомня, че рано днес автомобил, в който бе и бившото острие на БСП катастрофира. Манолова е невредима.

В мрежата няколко часа по-късно се появи снимка на Елизабет Втора, която пие чаша шампанско. Надписът на кадъра гласи следното: „Когато разбереш, че Мая Манолова е „катастрофирала“, но е невредима“. Тогава кралицата възкликва „Аматьори“.

Идеята явно идва от теорията, че именно Елизабет Втора стои зад трагичната смърт на принцеса Даяна. БЛИЦ припомня, че в събота (31 август) се навършиха 22 години от тежката катастрофа, в която любимката на цяла Великобритания загуби живота си.

Версиите за случилото се са много, но една от тях гласи, че кралското семейство е в дъното на нещата, защото Лейди Ди вече не е била удобна. Според една от лентите за смъртта на принцесата, много факти около убийството са прикрити от властите, а роялите са част от една от най-големите конспирации на Острова.

Според много хора тези твърдения са необосновани и измислици.

Шегата все пак взриви мрежата, но намери и укор от потребители, които смятат, че е грозно да се говори по този начин, при положение, че инцидентът с Манолова е можело да завърши трагично.