Тежък инцидент в софийското село Железница. Деца и възрастен мъж бяха нахапани жестоко от два ротвайлера. Сигнал за инцидента е подаден около 13.00 ч., съобщава bTV.

Децата – три братчета на 7, 9 и 12 години, са се разхождали заедно с дядо си. В района на Минералната баня в селото били нападнати изневиделица от кучетата, обясниха на брифинг от полицията. Случайно минаващи хора са се притекли на помощ.

Трите деца са прегледани в „Пирогов”. Две от тях остават на лечение без опасност за живота. Те имат наранявания в областта на горните и долните крайници. Момченцето, което е в най-тежко състояние, има наранявания в областта на главата, информираха от здравното заведение.

Възрастният мъж е откаран в болница "Света Анна". Децата и родителите им живеят в чужбина. Те са дошли на гости на баба си и дядо си в България. С помощта на екип на "Екоравновесие" кучетата са заловени. Наложило се е едното да бъде упоено и в момента се намират в клиника. Не са били агресивни при залавянето и не се е наложило да бъде употребена сила.

Установени са собствениците на кучетата. Те са от кв. „Симеоново”. След издирвателна акция са намерени и извикани на разпит в столичното 8-о РПУ. Според разказа на местни хора ротвайлерите са изхвърлени преди няколко дни от кола край селото.

Тепърва предстои полицията да провери дали те са били пуснати само на разходка, или са изхвърлени нарочно.

За този тип нападение и причиняване на средна или тежка повреда законът предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация и глоба от 5000 лв. В случай, че се стигне до летален изход предвиденото наказание е до 5 години затвор.