Екип на Спешна помощ от Костенец е бил нападнат малко преди да помогне на ранените при верижните мелета на "Тракия". Това разкриха от Бърза помощ, след като вчера се включиха в протеста срещу агресията спрямо медици по повод побоя над акушерка от "Шейново", пише в. "Телеграф".
Инцидентът станал в село Момин проход. От спешната помощ в Костенец получили сигнал, но на екипа му отнело 20 минути да стигне. "За жалост човекът бил в много тежко състояние, когато са ни позвънили, веднага е тръгнала линейката, но до селото има доста голямо разстояние, били сме там по най-бързия начин, но човекът е заварен починал", разказа Катя Сунгарска от Спешна помощ.

Съсед на издъхналия се вбесил от закъснението и се нахвърлил върху екипа. "Имало е физическо съприкосновение, Слава Богу не е с тежки поражения, но стресът и напрежението са големи", допълни Сунгарска.

Въпреки екшъна спешният екип бил мобилизиран в 05:50 часа да помага на ранените на "Тракия" и прави три курса до болници, за да ги кара.

"Обидени сме, защото ние не сме позвънили на нито една врата, нас ни търсят за помощ, а след това ни нападат, което няма никаква логика. Каквито и административни мерки да се вземат, те няма да дадат този резултат, ако обществото не разбере, че ние работим под огромно напрежение. Призоваваме просто хората да имат търпимост, да разберат, че и ние сме хора. Правим всичко възможно, но и нашите коли се движат по задръстените улици на София", каза още Сунгарска.