Брутално зверство е извършил печално известният бургазлия Живко Стоянов, който през 2016 г., пред очите на десетки жители на бургаския ж.к. „Лазур“ насъска питбула си срещу беззащитна котка, а след това я изкорми с нож. Това твърдят очевидци, които сигнализираха, че преди броени дни, вече 28-годишният млад мъж е извършил редицив на това деяние, предава "Флагман".

Инцидентът е от 2-ри май и е станал край бл. 21 в жк „Лазур“, намиращ се на метри от детска градина „Вълшебство“.

„Отивах до магазина. По пътя до бл. 21 видях котката, която храним всички от района. Подминах, но изведнъж зад гърба си чух „Дръж!“. Когато се обърнах, вече беше късно – видях питбул, който е захапал за корема горкото животинче. Случайни минувачи, които също чуха писъците, се втурнаха да се опитат да помогнат. Видях само как котето, в отчаян да се освободи, задра цялата муцуна на кучето с четирите си лапи“, казва очевидецът, който е станал неволен свидетел на зверството. Според него питбулът е изглеждал освирепял – сякаш обучен да убива.

„Няма какво да направя“, казал стопанинът на кучето, когато случайни минувачи го помолили да спре зверството. Бил с усмивка на лицето си и доволно наблюдавал какво „домашният му любимец“ върши, уточняват свидетели.

Те са категорични, че са успели да разпознаят младежа, който насъскал кучето. Според тях става въпрос именно за Живко Стоянов – човекът, който преди 3 години буквално и собственоръчно разпори с нож друга котка пред магазин „Болеро“ в комплекса.

Проверка в полицията показа, че по случая има жалба в Пето РУП. От там потвърдиха, че по случая има подадена жалба, в която се твърди, че Живко Стоянов е собственикът на въпросното куче.

"Още същия ден са изпратени полицаи на място, но се оказва, че жалбата е подадена един или два дни след самия случай. Труп на котката липсва, някой явно го е изхвърлил. Ние сме длъжни да проверим какво се случва, затова ще се свържем със Стоянов, ще се извършат разпити и събраните по случая доказателства ще бъдат прехвърлени към прокуратурата", уточниха от полицията.

Припомняме, че на 7 октомври 2016 г. камерите за видеонаблюдение на магазин „Болеро“ в жк „Лазур“ уловиха как въпросният Живко насъсква едно от кучетата си по котка, намираща се край супермаркета и пазеща малките си. След като котето бе повалено от питбула, в кадър влиза и стопанинът му, който с нож буквално разпорва корема на котето пред очите на десетки буразлии. 

Случаят получи национален отзвук, но за жалост Живко се размина с домашен арест, а делото приключи с условна присъда.

„Това е отвратителен акт на непровокирана агресия. Сигнализира за някакви психични отклонения, може би форма на социопатия и садизъм. Този човек трябва да бъде наказан по един или друг начин – най-малкото да му отнемат животните, защото очевидно не е способен да се грижи за тях“, коментират хора от района на детска градина ‚Вълшебство“.