БСП видя паника и безсилие в действията на ГЕРБ, които били непредсказуеми - нямало как да знаем утре или след седмица какво ще се случи. Повод за коментара бе оттеглянето на Александър Манолев от номинацията за транспортен министър, пише "Канал 3".

"Разбира се, че когато предлагаш екип, с който да работиш, трябва да го познаваш този екип и най-малкото да знаеш миналото на хората, с които ще работиш. Това показва безсилието на правителството, безсилието на премиера. Действа се в ситуация на паника, която няма как да не доведе до допускането на такива грешки", каза след изявлението на Манолев зам.-шефът на червената група Георги Свиленски.

"Още по-лошото е, че виждаме последните 3-4 дни и дори седмица непрекъснато чудене какво да се прави с предложения за министри, съгласуване на коалиционни партньори – ще бъдат гласувани едни, други няма да бъдат гласувани, внасяне в Народното събрание, оттегляне от Народното събрание. Тоест, ние не може да кажем утре какво ще се случи, камо ли другата седмица – какви кандидати ще бъдат предложени", добави соцдепутатът.

По повод казуса с Манолев соцдепутатът дори допусна, че не само липсата на президентския подпис под указа за Маринов е била причината за отлагането на гласуването на министерските рокади. И другите причини вече започнали една по една да излизат.