bTV влезе в оправдателен режим за връзките между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и шефа на телевизията Флориан Скала. В официална позиция на медията те си признават, че именно Божков, който се крие в Дубай и използва bTV за трибуна за тезите си, е запознал Скала с премиера Бойко Борисов, пише Монитор.

До това пък се стигна след като днес Божков се опита да вкара в атаката си срещу държавата и пиара на Борисов - Севдалина Арнаудова. Тя му отговори подобаващо, като поясни, че последната им среща е била в централата на ГЕРБ, където Божков бил заедно със Скала.


Какво се крие зад срещата на босовете на bTV с Божков! Готви ли се телевизията за нова Костинбродска афера?

Ето какво пишат от bTV:

"В началото на 2017 г. bTV беше в преговори със собственика на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща, г-н Божков предложи да запознае новодошлия главен изпълнителен директор на bTV с г-н Борисов. Главният изпълнителен директор на bTV прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като bTV. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни".