Интересен казус коментира във Фейсбук майка на две деца. Тя разказва, че е паркирала неправилно и в този момент жена, минаваща случайно, я снимала. Въпросът на майката е - има ли тя право да ме снима заедно с децата?

Ето какво пише тя:


"Здравейте, наскоро паркирах в нарушение, не видях знака указващ забраната. Качвайки децата ми в колата, видях една жена да ни снима. Попитах какво прави и тя обясни, че ни снима, за да ни качи някъде, в някаква група и така да ме глобят. Предложих да викне органите на реда, да ги изчакаме да ме глобят сега, на място и да приключим казуса. Аз нямам проблем с това да си платя акта, след като съм реално в нарушение.

Но жената отказа да чака с мен и да изтрие снимките от телефона й, на която присъстват и се виждат децата ми. Какво мога да направя, за да не се качват снимки на които присъстват децата ми, колата ми в интернет пространството, без мое разрешение?

Защо хората си позволяват свободно да снимат чужди деца и да отказват да изтрият снимките, каква е превенцията на тази злоупотреба? Жената не я познавам, виждам я периодично около градината на децата ми (има дете в същото ОДЗ). Какво мога да направя повече от това, което направих?"

Хората, които коментират под поста й, я подкрепят и смятат, че прекаленото излагане на личния живот и използването на социалните мрежи за какво ли не, вече взима превес.