Пощенска марка по случай 50-годишнината на BULATSA беше валидирана днес от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, зам.-министъра Димитър Геновски, генералния директор на компанията Георги Пеев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки. Те сложиха печат на изданието, което представлява една пощенска марка в блок на стойност 2 лева в тираж 7000 броя. Художник е Емилио Бората и от днес може се намери в пощенските станции в страната.

„РВД ще обслужва и летището в Истанбул, ние сме много по-напред в сектора от водещи държави в Европа като Германия и Франция, заяви министърът Росен Желязков по време на церемонията. „Ако трябва да сравняваме минутите на закъснение, при нас те граничат с нула. Представете си най-голямото летище в света, каквото е това в Истанбул, да се обслужва от българското РВД“, добави още министърът.

Генералният директор Георги Пеев благодари на всички бивши и настоящи служители на BULATSA и обяви, че дружеството е предприело средносрочни и дългосрочни мерки за осигуряване на необходимия капацитет в българското въздушно пространство. Те са свързани както с инфраструктурата, така и с необходимия човешки ресурс – ръководители на полети и инженери.

Гостите посетиха оперативната зала и тренажора за обучение, където им беше показано как на практика се обслужва трафика на България.