"Като кмет, като човек ви моля: Изолирайте се в домовете си, бъдете отговорни към вас и вашите близки", това заяви току-що кметът на Бургас Димитър Николов, който категорично подкрепи предложените мерки от ръководителя на Националния кризисен щаб ген.майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски.

БЛИЦ припомня, че малко след думите на шефа на ВМА и столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че подкрепя въвеждането на по-строги мерки.

"41 случая на коронавирус в малка България. Само за последните часове броят им се е увеличил с 10! Повече от 200 проби за изследване за денонощие!

Да не се паникьосваме, но чувството за хумор по темата и упражненията във фейсбук красноречие са като пандемия от празнословност.

Аз и екипът ми ще работим и ще ви помагаме денонощно. Помогнете ми и вие като спазвате мерките", призова кметът, цитиран от Флагман.бг.

Извънредно! Ген. Мутафчийски иска крути мерки: Да се затвори всичко освен... ВИДЕО

"Икономическите последствия ще ги преодолеем! Няма да върнем загубените човешки животи. Призовавам ви за интелигентност и дисциплина!

Разчитайте на мен, но и аз разчитам на вас. Това не е моя битка! Това е наша битка! Заедно", допълни той.

Димитър Николов бе категоричен, че трябва да сме отговорни към всички хора, с които комуникираме, да се съобразим с мерките, които са безпрецедентни и се налагат в цяла Европа. Той определи борбата с пандемията коронавирус като "изпитание за физическото оцеляване на населението и то особено в беззащитната част на населението, каквато са възрастните хора и хората с хронични заболявания"

Димитър Николов призова да се вземе по-бързо решение и да се подкрепят мерките, предложени от ген.Венцислав Мутафчийски - затваряне на всички търговски обекти, без аптеки, хранителни магазини и бензиностанции и пълна изолация.

БЛИЦ припомня, че днес кметът намекна, че като крайна мярка ще предложи изолирането на Бургас и спирането на достъпа на външни лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!