Районен съд – Бургас определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Велислав П. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода 15.12.2016 г. до 12.01.2017 г. в гр. Бургас, в съучастие с неустановени по делото лица, принудил другиго – К.Т. да извърши нещо противно на волята й, като употребил за това заплашване – заявяване в телефонни разговори, че ще взривят жилището на потърпевшата К.Т. и ще я застрелят.
Последното от деянията е останало недовършено, поради независещи от дееца причини - залавянето му на местопрестъплението от служители на МВР.
 

Районният съд на Бургас прецени, че престъплението се характеризира със значителна степен на засягане на обществените отношения, защитени от закона, в кратък период от време Велислав П. е извършил множество деяния и  предмет на престъплението е значителна сума пари – 32 хил. лева, с които възрастната жена се е разпореждала на няколко пъти в резултат на принуда, свързана с взривяване на жилището й и отнемане на живота й.
 
Съдът прецени, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан, поради липсата на постоянен адрес. Съдът взе предвид, че обвиняемия не е трудово ангажиран, няма семейство и не е налице нито една трайна връзка, която да обоснове, че Велислав П. не би се укрил.   
 
В съдебното заседание днес обвиняемият каза пред съдията: „Виновен съм! Извинявам се за грешките си!“.
 
Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано с частна жалба или протест пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.