Няколко часа преди палежа на скъпия „Мерцедес” на Гребната, собственикът на возилото е подал жалба в полицията. Причината за сигнала бил, че 43-годишният пловдивчанин заварил автомобила си с нарязани гуми в сутрешните часове на деня, пише TrafficNews. 

Припомняме, че точно до ресторант „Ловен парк” изгоря нов автомобил „Мерцедес”, като той е напълно унищожен. Колата е била запалена от двете страни едновременно. На място са дошли екипи на пожарната, които са изгасили колата с пяна. Собственикът на возилото е 43-годишен пловдивчанин. 

И в този час немското возило все още е на мястото на престъплението. Около него продължава да се носи миризмата на разтопена пластмаса, както и на гориво. Следите от пожарът ясно си личат в периметъра около колата.

Мерцедесът е напълно унищожен. От огъня стъклата са пръснати и разпилени около возилото.

От пловдивската пожарна съобщиха, че сигналът за инцидентът е подаден в 21:45 часа. Образувано е досъдебно производство и случаят е предаден на прокуратурата.

В деня на палежа, гумите на мерцедеса са били разрязани. Собственикът е подал сигнал в полицията. Самата кола път е умишлено запалена – полята със запалителна течност от двете страни.

Все още разследващите работят по всички възможни версии за посегателството. Медията ни научи, че собственикът на колата е строителен предприемач. Христов е съдружник в 6 фирми, две от които за строителство с голям уставен капитал. Още една фирма е с участие на 43-годишния пловдивчанин – за медицински консумативи. Другите фирми са свързани отново за недвижими имоти.

Още снощи, бизнесменът бе на мястото на инцидента.