Светослав Николов, който в петък следобед катастрофира на пътя за Рилския манастир, остава в благоевградска болница в тежко състояние, пише струма.бг.


34-годишният мъж се заби с форда си в топола край пътя Кочериново-Рилския манастир, на прав участък, след разклона за село Стоб.

От жестокия удар автомобилът се запалил. 20-литровата газова бутилка била пълна догоре. Преминаващи в този момент по пътя спрели и се притекли на помощ, започнали да гасят пламналия автомобил.

На място пристигнал и пожарен автомобил, който угасил бързо пламъците и предотвратил избухването на газовата бутилка.

От удара в крайпътната топола младият мъж e получил множество травми – счупен таз, счупени са и двата му крака. Черният и белият му дроб са разкъсани.

Св. Николов е настанен в реанимация на болница ПУЛС и едва когато състоянието му се стабилизираq ще бъде транспортиран за столична клиника.

Светослав Николов е собственик на магазин в Рила. В деня на катастрофата той се връщал от Благоевград, а колата била пълна със стока за магазина. Той е баща на едно дете, което е на 5 годинки.

Рилчани си спомниха, че преди 15 години на същото място 34-годишният брат на Светослав, свещеник, се удря с колата си в една от тополите край пътя и загива на място.

Жителите на Кочериново и Рила наричат този участък от пътя Отсечката на смъртта.