Още една от рок легендите на Пловдив почина в сряда. Няколко часа след кончината на саксофониста Господин Господинов е починал и неговият колега и близък приятел Светлозар Нецов – Заро.

Легендарният басист си е отишъл на 66 години. Трагичната новина съобщи Ванко Филибето в профила си в социалната мрежа Фейсбук, пише plovdiv24.bg.

Припомняме, че по-рано днес си отиде друга легенда на пловдивската бохема - саксофонистът Господин Господинов – Чоко. Тъжната новина съобщиха негови близки. Талантливият музикант е починал тази сутрин на 75 години.

Светлозар Нецов е роден на 19 декември 1954 г. в Димитровград, където родителите му работели по разпределение. После се прехвърлят в Пловдив и Заро израства под тепетата. Изключван е от три основни училища поради "добър характер" и "отличен успех".

В трети клас започва да свири на акордеон, след това на цигулка. Кандидатствал в Музикалното училище, приели го, но решил, че няма да издържи още пет години мъчение с този инструмент. И така приключил ранната си музикална кариера, без да подозира колко много ще му помогне тя в бъдеще.