Черупките на яйцата са много полезни
Прахът им нормализира кръвното налягане, намалява нивата на вредния холестерол
Редовната му употреба ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забравите за заболяванията, причинени от недостиг на калций.
И това е интересно: Не изхвърляйте банановата кора! Те я лечител - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to
Прахът от яйчени черупки нормализира кръвното налягане, намалява нивата на вредния холестерол, лекува киселините в стомаха, също и алергията, нормализира обмяната на веществата. Ефикасен е също при акне – черупката съдържа цинк, който оказва благоприятен ефект върху кожата.
Как се приготвя прахът от яйчени черупки? Изпразнете съдържанието на яйцето и изплакнете добре черупките. След това варете в продължение на 5 минути. Изсушете черупките – след 5-6 часа ще бъдат готови за употреба. Отделете тънката ципа от вътрешната страна на черупката, след което пригответе праха, като счукате в хаванче възможно най-ситно. Съхранявайте праха на яйчната черупка на сухо и тъмно място в плътно затворен контейнер.
Последвайте ни
0 Коментара: