12 от ранените при катастрофата на магистрала „Тракия“ са настанени в УМБАЛ „Св. Анна“ в София. Това съобщи пресаташето на болницата Антон Луков пред БНР.
 
Всички те имат някакъв вид фрактури или открити порезни рани. По-тревожното е, че четирима от тях са в шоково състояние с опасност за живота. Те са с множество травми. 

По спешност вече двама се оперират. 

Други трима са в стабилно състояние. Никой не е освободен за домашно лечение. 
 
Детето, за което беше съобщено, че е пострадало в катастрофата, не е там.
 
От болницата обявиха, че имат достатъчно запаси от кръв.
 
По неофициална информация една от жертвите при инцидента е откарана там.
 
Шофьорка, стояща в задръстването на магистрала, съобщи пред радиото: „Намираме се на около 200 м. Току-що отрязаха мантинелата и ни пуснаха да обърнем и да се движим в посока Пловдив“.
 
Тя изрази възмущението си от факта, че водачите на автомобили не проявявали никакво разбиране в тежката ситуация: „Въпреки катастрофата и въпреки ясните сигнали, че има проблем на пътя, стотици коли чакат, отново имаше шофьори, които се опитваха да минат през аварийната лента“.
 
„Естествено, нямаше как да минат, защото в зоната на катастрофата нямаше възможност“, допълни тя. Според нея, подобно поведение би затруднило преминаването на линейки и пожарни. „Ако може, да проявяваме някаква човечност и търпение“, призова жената.
 
„Поне 20-ина коли имаше, които се опитваха да минат“, посочи тя.