Кметът на Летница Красимир Джонев обвини институциите, че препречват пътя на инвестиция за 28 млн. евро в общината. "Единствено мудността на институциите е причината "Литекс комерс" АД да отлага строежа на петзвезден СПА хотел, 3 балнеосанаториума и вилно селище до с. Крушуна, каза той пред кореспондента на Агенция БЛИЦ.
 Първата копка бе предвидена за началото на юни. Тя обаче бе отложена поради забавянето на процедурите за одобряването на проекта, обясни кметът.
Според Джонев комплексът на "Литекс комерс" АД на площ с минерални извори от 100 дка по предварителни планове трябва да е завършен до 4 години.

"Надяваме се, че хората, от които зависи започването на строежа, ще действат по-бързо и ще издадат нужните разрешителни", каза Красимир Джонев.
По неговите думи допреди няколко месеца един от основните проблеми на региона била пътната инфраструктура и липсата на указателни табели. До средата на годината в района обаче пътищата били възстановени. Ремонът им струвал 2,3 млн.лв. До края на годината всички указателни табели ще бъдели по местата си. /БЛИЦ