Осиновена жена намери рождената си майка след търсене във „Фейсбук“. Двете са се открили след близо 36 години издирване по всевъзможни начини и пътища.

Най-накрая благодарение на интернет и взаимопомощта на онлайн съмишленици жените се срещат. Хората са обединени във „Фейсбук“ групата „Къде си?“, която наброява 15 000 членове и постепенно става хит в мрежата. При последния случай младата жена успява сравнително бързо да открие рождената си майка. Съобщението достига до родителката ѝ, която ѝ е дала живот през 1981 г. едва след няколко дни.

Оказва се, че възрастната Дафинка също издирва дадената си на времето дъщеря. Чрез помощ от други членове на групата скоро получава данни за своето изгубено момиче, което търси само години след като е била принудена да остави в дом „Майка и дете“. Младата жена пък е споделила във „Фейсбук“ радостта си.

„Днес е най-щастливият ми ден, открих и се срещнах с биологичната ми майка. Тя много се зарадва и ми каза, че ме е търсила цял живот. Казала е на децата си за мен преди година и те са приели всичко това с разбиране. Биологичната ми майка ми каза и кой е биологичният ми баща и къде мога да го открия.“

След това щастливката съобщава, че ще запази членството си в групата, за да помага на останалите търсещи. А те са разделени по периоди от годините на раждане. Последните търсения са в секция родени 1950-1960 г.

„Здравейте на всички! Успях и отворих осиновителното си дело. Преди две години то също беше отворено, но видях сега всички документи с очите си! Наистина е записано, че съм подхвърлено, изоставено дете“, пише жена, родена през 1956 г., която също отчаяно търси родната си майка.

Съпруга на осиновен мъж пък търси родната му майка също със съобщение и снимка в групата. Сред издирваните са двойки разделени близнаци, приятели от детинство, от казармата или срещнали и влюбили се в някоя отдавна отминала лятна почивка на родното Черноморие. Някои просто искат да знаят повече за родителите и роднините си, други пък се нуждаят от лечение, тъй като имат наследствени заболявания. Не липсват и тежко болни, нуждаещи се от трансплантация.