Деца гушкат сперматозоиди, сифилис и хламидия под формата на плюшени играчки. Образователните комплекти са истински хит в мрежата, а цените варират от 17 до 50 лева според големината на продукта, пише "Телеграф".

Играчките са базирани на истински микроби, вируси, клетки и организми. Всяка една от тях е придружена с етикет и съдържа интересни факти за съществото. Плюшките се продават и под формата на ключодържатели. Повечето са поотделно, но има и комплекти. Така например "Екзотична ваканция" съдържа 5 минимикроба - гангрена, малария, западнонилска треска, денга и питоновирус.

В любовния сет пък са включени херпес, хламидия, гонорея, човешки папилома вирус и сифилис. Друг комплект, носещ името "Да го направим", предлага плюшени сперматозоид, яйцеклетка, цигота, стволова клетка и ДНК. Според описанието той е подходящ за деца на 12 години. Цената му е 37 лева, По-евтини са играчките на бройка. Сред тях има кандида, инфекциозна мононуклеоза, туберкулоза, язва, червени и бели клетки, хепатит, лош дъх и дори диария. 


"Използвам ги, за да покажа на сина ми какво ще стане, ако не си мие ръцете и ги лапа или пък какви човечета ще го лазят, ако не си изяде салатата. Много са ми полезни", коментира жена в социалните мрежи.