Младият общински съветник Борис Бонев влезе в първия политически скандал, след като отказа да разкрие своя глас за избора на председател на Столичния общински съветник.


Срещу него има критики за това, че е подкрепил предложението на ГЕРБ за Елен Герджиков, въпреки че е дал заявка да е опозиция.

Самият Бонев публикува във фейсбук своята позиция:

"Онзи ден се избираше председател на общински съвет. Оказа се, че всички знаят, че ще бъде избран Елен Герджиков, но е много важно да се запишат, че са участвали в мача със свое предложение.

А според политическия фолклор в СОС, имало две гласувания, на които трябва да заявиш опозиционност - за председател и за бюджет.

Но тук пак имаме същата случка - когато някой иска опозицията да държи общинския съвет, се водят отново политически преговори, т.е. БСП, Демократична България, Спаси София и ако някой друг желае, постигат споразумение и мнозинство, за да наложат свой кандидат.

Такива действия нямаше. Но всички изненадано се занимаваха с това, за кого съм гласувал аз в един предизвестен избор", каза той.

"Отказвам да участвам в политически театър - намирам го за лицемерно. Аз обичам да се занимавам с политически действия и решения за реалните проблеми на хората. И тепърва ще продължа да го доказвам и показвам. Всичко останало оставям на теоретиците на конспирацията и свободното им време във фейсбук", обясни още общинският съветник.