172 000 лева дарение е направил Делян Пеевски за 2-годишната Йордана, родена с изключително рядка диагноза. Със сумата се събират парите, нужни на семейството на малката Дани, за да й бъде направена операция и да проходи нормално детето, разказа майка й Кристина Славчова, цитирана от Нова телевизия.

Историята на момиченцето докосна сърцата на хиляди българи. Тя е родена с проксимален бедрен дефицит - деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, в резултат на което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 сантиметра. Първата операция вече е преминала успешно. С нея е коригирана деформацията и е направена реконструкция на бедрената кост.
Така наречената SUPERhip процедура е извършена в институт „Saint Mary“, Флорида. След няколко месеца предстои втора операция в САЩ, с която дясното краче на Дани ще бъде удължено, за да може да се изравни с лявото.

Вторият етап от лечението ще струва 317 хиляди лева, от които бяха събрани малко над половината -145 000 лева. Със средствата, дарени от Делян Пеевски, се събира цялата сума, нужна за реализирането на операцията.

„Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, призна майката на момиченцето и допълни:

„В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най.-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас.

Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата. Благодаря ви сърдечно, че дарявахте от средствата си, за да може Йордана да сбъдне мечтата си. Вътрешно в себе си носих вярата, че няма да спра, докато не се случи това нещо. Докато не видя детето си на две еднакви крачета, за да може да върви босичко, да може да тича спокойно без хилядите притеснения да не падне, да не се нарани“.