Ограничаването на правата е цената, която ще платим за по-голямата сигурност. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната Комисия по отбрана Валентин Радев.
„Случилото се във Франция не може да го върнем. То се случва вече за 8-ми път в последните 10-15 години. От снощи, когато гледах какво се случва и сега, през цялото време си мислех колко навреме или поне правим опит да имаме Закон за противодействие на тероризма”, посочи Радев, цитиран от "Фокус".
 
„Най-голямата опасност, особено пък при нас, това са спящите клетки, както се случи с този господина в Истанбул – минал от тук, четири държави не са го предали и т.н. Промените в Закона за специалните средства, които са провокирани от Закона за противодействие на тероризма, се сещам за нещо, което си мислихме с колегите правилно ли е, не е ли – увеличаване на срока за използване на специалните средства, включително подслушването. Увеличаваме срока на 2 години, може да се увеличи на 3 години, а не както е сега – 2 месеца до 6 месеца. Ако това го е имало, нямало е да го има това в Истанбул”, допълни още той.
 
По думите му каквито и забележки да има към българските служби, държавата работи добре. „За мен е много важно да не се поражда това чувство за несигурност и страх, те това целят”, коментира още Валентин Радев.