Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не е редно да има отново заповед за затваряне на хората по домовете им. По думите му трябва да се пазим от Ковид-19, но не и да спираме с работата.

Борисов каза още, че лошите последици тепърва предстоят, особено в икономически план. 
Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков заяви пред "Денят ON AIR", че икономиката на България е зависима от много фактори. 

"Икономическата вълна на тази ситуация предстои. Обвързани сме с чуждите икономики. Ако потреблението в Европа спадне, това ще ни се отрази.

Ние сме свикнали да живеем в криза, тя ни накара да сме по-пестеливи. Докато другите европейци не са свикнали. Те тепърва ще свиват потреблението си", обясни той.

Според депутата от ГЕРБ противоепидемичните мерки не трябва да се затягат, въпреки ежедневните рекорди, които регистрираме в броя на заразените с Ковид-19.

"Ситуацията е такава каквато е. Въпрос на самосъзнание е как ще я преживеем. Мерките бяха своевременни и адекватни, въпреки че не бяха строги. Те имаха за цел да спрат разпространението на вируса. После обаче се разбра, че това не е пандемия, която ще отшуми след няколко месеца.

Оказа се, че ще си живеем с вируса. За това няма как мерките да останат в дългосрочен план - заради икономиката, психическото и физическото състояние на хората", обясни Сираков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и вота на недоверие, който БСП внася на тема корупция. "При пети вот на недоверие в рамките на 4 години не се притеснявам. От БСП не си вярват. 

Вотът на недоверие е аритметическа сметка какво ще се случи в зала - дали ще имаш подкрепата този вот да мине или не. 

Те знаят, че нямат тази подкрепа в зала и знаят, че няма да мине. 4 вота са внасяни преди и те не са минали. ГЕРБ води на БСП с над 15%, според социологическите агенции. И БСП го знаят", заяви народният представител от ГЕРБ.

Николай Сираков посочи още, че пандемията не е нещо непознато за човечеството.
"Това, което се случва на човечеството, не е нещо непознато.

Когато се получи сгъстяване на напрежението в обществото, то се разрежда по три начина - чрез природни катаклизми, пандемии и война. За щастие, ние бяхме богопомазани с пандемията. Според мен това е на-лекият начин, защото войната губи най-много човешки жертви и посява агресия", каза още депутатът.