Депутатът от ВМРО Стоян Божинов от Петрич хули, обижда и псува в социалните мрежи своите съграждани, които критикуват поведението на евродепутата Ангел Джамбазки с хвърлянето на бомбички.

Петричани, осъждащи поведението на евродепутата, станаха мишена на атаките от страна на местния депутат от войводите Стоян Божинов. Някои от включилите се да изразят мнение и гражданска позиция усетиха дори закани от страна на Божинов и предупредиха, че ще запазят тези му думи като доказателство.

Най-остро влиза в полемика с Валентин Илиев, към когото хвърля обиди и дори заплахи. Впечатляващо е и още едно заключение на депутата от Петрич – „ти си страхливец и нещо се насираш“ с последващо допълнение „ще дойда да изближа нацапаното, не се коси“.    

„Депутатите трябва да са пример за хората. Не може да имат подобно поведение. Странно е, че ме напада, защото съм изразил мнение“, коментира пред ПИК Валентин Илиев. 

Освен покани-закани за лична среща, депутатът изригна срещу него, вбесен от напомнянето, че българските граждани плащат заплатите на депутатите. В словесната канонада и защита на „войводското поведение“, Стоян Божинов риторично попита „докато дойде полицията и някой нахалник ти влезе вкъщи, ко правим“, а видно от поведението на войводите, отговорът е – саморазправяме се! И най-удачното с пиратки и изливане на течности върху главите.  Скандалът между хората и депутата Божинов тръгна от пост на местния адвокат Любомир Георгиев.

Той написа: „Одобрявате ли такова поведение от евродепутат (да хвърля бомбички и пиратки по хората - някой можеше да оглушее или да бъде сериозно ранен), независимо от това дали сред тези хората е имало вандали ? Една вандалщина оправдава ли друга, при положение че на улицата е имало полиция ? Докога бе, Джамбазки ?“.  

Георгиев коментира вчера, че една валданщина не трябва да води до друга. Според него има начини, по които да си защитиш имуществото, при положение, че на място са били полицията и охранителната фирма. „Извършеното от Джамбазки е хулиганска проява и има подаден сигнал от софийски колеги адвокати до прокуратурата“, обясни още Любомир Георгиев.