Всеки вот на недоверие е нормална парламентарна практика. Ние от ГЕРБ в различни коалиционни формати сме преживявали вот на недоверие нееднократно. Знаем на кого можем да разчитаме. В този случай разтичаме на коалицията - ГЕРБ и Обединени патриоти да бъдат в залата и да отхвърлят вота на недоверие.

Това коментира депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ, в предаването “Плюс - минус”, по Нова тв.

"Към този момент не сме водили разговори с никой. Днес е първият ден, в който и БСП водят формални разговори", посочи тя.

Припомняме, за момента парламентарната група на ДПС заяви, че ще подкрепят БСП за вота недоверие.

"Атака са извън парламентраната група на Обединени патриоти и са независими в момента. Не мога да коментирам позицията на Атака, но неведнъж съм чувала Сидеров да заявява подкрепа за управленската програма и пълен мандата. Нямаме притеснения по отношение вота на недоверие", каза Десислава Атанасова.

По думите й управлението е стабилно и това би се потвърдило, когато се гласува следващата седмица вота на недоверие.

"Не съм убедена, че избирателите имат нагласата, за да има избори. Хората искат стабилност и растеж, по-добри доходи. Не може да се отрече, че има криза, но по-важното е, че се взимат управленски мерки и то в пълен синхрон, каза Атанасова. Вотът няма да доведе до подобряване на ситуацията в Перник и няма да мине", каза още тя.